Natursnokarna

En söndag varje säsong välkomnar vi alla barn som är 3-10 år gamla tillsammans med minst en vuxen att uppleva och upptäcka naturen tillsammans med oss. Vi kollar på knoppar, växter, djur, vatten och land.

Snabbfakta:
  • Vi bygger vår verksamhet på lust och inte prestation. Bara vara/njuta.
  • Vi lockar fram kunskap genom lek. Upptäcka /lära.
  • Vi hjälper naturen. Varsamma med varandra och naturen.
  • Vi ökar känslan av samhörighet med naturen. Barn kan hitta sitt träd i skogen, hitta sitt ’hemma’ i naturen.

Idag råder det naturbrist bland många barn och deras vuxna. Många längtar efter komplement till skärmar och shopping, och många längtar ut! Därför finns Natursnokarna, Naturskyddsföreningens barn- och familjeaktiviteter, som startades redan 1991. I Natursnokarna upptäcker barn och deras vuxna naturen tillsammans – och blir varandras medupptäckare. Dels för att det är så kul! Dels för att det får oss att må så himla bra!

Kommande träffar:
Föranmälan: Camilla Billerstam 070-318 10 59
Kostnad: Kostnadsfritt, alla medlemmar i Naturskyddsföreningen är välkomna.
För vem? Barn 3-10 år tillsammans med minst en vuxen.