Tänd ett ljus

Ja, nu är det en perfekt årstid för att mysa till det hemma med en massa levande ljus. Men visste du att många av ljusen ute på marknaden innehåller paraffin som bildar både koldioxid och miljögifter vid förbränningen? En del ljus innehåller till och med palmolja vilket ju är en känd rödflagg i miljövärnande kretsar. Så det gäller att ha tungan rätt i mun när det är dags att köpa ljus.

Så var hittar man schyssta ljus då? Jomen, idag är det inte så svårt faktiskt. Både Åhléns, Indiska och Clas Ohlsson har svanenmärkta ljus som är fulla av stearin (som är det man helst vill ha).

Sen kommer nästa problem, med återvinningen av alla mängder metallkoppar och metallbrickor som kommer med de små värmeljusen. Men även här har det nu kommit lösningar där det finns ljuskoppar att köpa som man återanvänder och bara köper extra stearinljus till. Så smart!

Så egentligen finns det idag ingen direkt anledning att förgifta sig själv och sitt hem. Var rädd om dig och köp schyssta ljus och mys med nästa gång du handlar!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.